Acasă Cariere / Dezvoltare personala Cum sa detii arta relatiilor eficiente si corecte

Cum sa detii arta relatiilor eficiente si corecte

61
0

Care este secretul pentru a obtine tot ce-ti doresti la munca si in viata? De ce nu reusim sa ne schimbam? Cum ne saboteaza latura emotionala ratiunea pentru a ne determina sa ne pastram vechile proaste obiceiuri? Cum putem convinge ratiunea si emotia sa lupte impreuna pentru realizarea acestui obiectiv?

Ce este autocontrolul, cum functioneaza el si cum ajungem noi, oamenii, sa ne epuizam singuri? Comportamentele sunt contagioase atat la nivel individual, cat si la nivel de grup?

Daca vrem sa schimbam lucrurile, la ce trebuie sa fim foarte atenti? Cum ne formam un nou obicei? Cum vor fi oamenii capabili in mod sigur de schimbari majore? Ce tip de mentalitate (flexibila/rigida) e bine sa abordezi in viitor? Ce declanseaza schimbarea? Sentimentele? Cunoasterea? Care este sursa motivatiei si de ce anume depinde ea?

Despre toate acestea discutam pe larg in acest articol.

“Arta relatiilor” de Dave Kerpen

11 abilitati sociale de baza care te vor ajuta

sa obtii tot ce-ti doresti”

Este cartea care iti dezvaluie modelul succesului absolut. Autorul este de parere ca oamenii cu cele mai bune abilitati sociale au cele mai mari sanse de succes in viata, fie ca este vorba despre viata profesionala sau cea privata.

Cine este autorul?

Dave Kerpen este cofondatorul si presedintele Likeable Media – o companie premiata de social media si marketing – si fondatorul si CEO-ul Likeable Local – o platforma de software pentru afacerile de mici dimensiuni. In paralel cu activitatea de antreprenor, Dave Kerpen activeaza ca speaker motivational, fiind frecvent invitat la evenimente din intreaga lume si colaboreaza cu publicatii prestigioase precum: Mashable, Inc, Fast Company, The Huffington Post, Forbes si The Washington Post. In calitate de autor a publicat mai multe titluri de succes, printre care se numara si volumele:

Ce vei invata in aceasta carte magnifica: Cum sa te intelegi pe tine insuti si cum sa-i intelegi pe oameni; Cum sa intalnesti oamenii potriviti; Cum sa citesti oamenii; Cum sa formezi legaturi cu oamenii; Cum sa influentezi oamenii; Cum sa-i faci pe oameni sa se razgandeasca; Cum sa-i inveti pe oameni; Cum sa-i conduci pe oameni; Cum sa solutionezi conflictele; Cum sa-i inspiri pe oameni; Cum sa-i faci pe oameni fericiti etc.

Prin urmare, cartea te va familiariza cu cele 11 abilitati sociale care iti pot schimba atat viata personala, cat si viata profesionala. Povestile unora dintre cei mai influenti si mai de succes oameni din lume vor sustine punctele de vedere ale autorului si te vor face sa citesti aceasta carte cu si mai mult interes.

Ceea ce are in plus aceasta carte fata de alte carti pe acelasi subiect este partea practica, care te va ajuta sa aplici cu usurinta in viata de zi cu zi lectiile predate de autor referitoare la cum sa comunici mai bine cu ceilalti pentru a obtine ceea ce-ti doresti la locul de munca si acasa. CLICK AICI PENTRU CARTE

“O femeie isi face un plan” de Maye Musk

Sfaturi pentru o viata plina de aventura,

frumusete si succes

Este autobiografia mamei lui Elon Musk, o septuagenara care si-a trait viata din plin. A copilarit in Africa de Sud si a cucerit marile podiumuri de moda din New York si nu numai, la o varsta la care majoritatea femeilor se gandesc ca timpul lor a trecut. A avut doua cariere, trei copii si 11 nepoti si a trait in noua orase din trei tari diferite. A lucrat ca model de la 15 la 71 de ani, dar si-a tratat meseria ca pe o simpla modalitate de a castiga bani si nu ca pe un motiv pentru a se comporta si a trai ca o diva. In volumul de fata, Maye Musk impartaseste cu voi secretele ei ca model, ca mama a unor copii de succes si ca femeie in general.

Cine este autoarea?

Maye Musk este un model si dietetician cu origini canadiene si sud-africane. Mama miliardarului Elon Musk – pe care in copilarie il poreclea „enciclopedia” –  a avut o cariera atipic de longeviva in lumea modellingului, aceasta intinzandu-se pe mai bine de 50 de ani. A aparut pe copertile mai multor publicatii prestigioase, precum Revista Time, Women’s Day si Vogue, iar cotidianul New York Post i-a recunoscut faima cucerita prin forte proprii, numind-o „un star cu drepturi depline”. La 69 de ani a fost aleasa imaginea brandului de cosmetice CoverGirl, devenind astfel cea mai in varsta CoverGirl din istorie.

La 15 ani, s-a numarat printre finalistele concursului de frumusete Miss Africa, in urma caruia a primit diverse propuneri de colaborare ca model. Modellingul a devenit astfel o a doua cariera pe viata pentru ea, dupa cea de nutritionist. Detine un Master in Dietetica la Universitatea Orange Free State din Africa de Sud, si un altul in Stiinta nutritiei la Universitatea din Toronto. Are o afacere in domeniul nutritiei si este invitata sa vorbeasca pe teme de nutritie si alimentatie sanatoasa in toata lumea.

Asadar, tine cont de cuvintele ei:

„Poti sa iti faci un plan, dar acesta nu va functiona intotdeauna. Asa ca va trebui sa iti faci un alt plan. Viata ta va fi plina de suisuri si coborasuri, ca un montagne russe. Suisurile vor fi minunate; coborasurile vor fi un iad. Cand esti la pamant, iti trebuie un plan ca sa te ridici. Pe masura ce inaintezi in varsta, coborasurile sunt mai putin tragice, mai putin dureroase si mai putin suparatoare, fiindca ai mai trecut pe acolo. Tu trebuie sa hotarasti cand vrei sa fii fericita. Cand va fi asta? De ce amani sa iti schimbi cariera, sa iti imbunatatesti starea de sanatate, sa ai o familie si prieteni iubitori, sa iti iubesti viata? Au fost momente cand nu credeam ca voi mai fi vreodata fericita. Niciodata! Iar apoi mi-am facut un plan ca sa scap, fiindca o stare de nefericire permanenta nu este un mod de a trai. Asadar, fa-ti planul acum.”

Temele principale ale cartii, precum: Frumusete, Aventura, Familia, Succes, Sanatate, te vor educa in arta vietii, fiind incurajat sa nu uiti sa te bucuri in fiecare clipa de viata si sa iti faci un plan pentru asta. Iar daca lucrurile nu vor merge intotdeauna conform planului, nu dezarma. Viata este croita din suisuri si coborasuri. Cu totii trecem prin asta. Insa doar cei mai perseverenti dintre noi obtin ceea ce isi doresc cu adevarat. Maye Musk a reusit. Si tu vei reusi! VEZI AICI CARTEA

“Schimbarea” de Chip Heath si Dan Heath

Cum sa schimbi lucrurile atunci cand este dificil

Este cartea de care ai nevoie daca vrei, sau trebuie sa faci o schimbare importanta in viata ta, sau daca, prin natura meseriei, esti nevoit sa generezi schimbare la nivelul unei organizatii sau a unei comunitati. Chiar daca schimbarile in general nu sunt deloc usoare, fie ca este vorba despre schimbari la nivel de individ, de societate sau de organizatie, tiparul propus de fratii Chip si Dan Heath se va dovedi a fi nu numai usor de pus in aplicare, dar si foarte eficient.

In paginile cartii vei descoperi zeci de studii de caz reale referitoare la oameni care au reusit sa produca schimbari importante avand la indemana putine resurse si o autoritate structurala redusa.

Cine sunt autorii?

Fratii Chip si Dan Heath sunt autorii a patru carti pana in momentul de fata, toate bucurandu-se de un succes rasunator: peste trei milioane de exemplare si au fost traduse in 33 de limbi

Prima lor carte – intitulata Idei cu lipici – a figurat timp de doi ani in lista bestsellerurilor publicatiei Business Week si s-a numarat printre primele 10 cele mai bune carti de afaceri din Topul Amazon. Schimbarea a fost cea de-a doua carte publicata de fratii Heath si a ajuns rapid pe locul I in topul bestsellerurilor Wall Street Journal si New York Times; Decisiv: Cum sa iei decizii mai bune la munca si in viata – publicata in 2013,  a debutat pe locul I pe lista bestsellerurilor Wall Street Journal si pe locul II pe lista bestsellerurilor New York Times. Cea mai recenta carte a lor, intitulata Puterea clipelor: De ce anumite experiente au un impact extraordinar, a devenit bestseller New York Times.

Aceasta lectura va reprezenta un real castig pentru oricare individ care isi doreste sa realizeze o schimbare reala in viata lui personala (in ceea ce priveste dieta, cresterea copiilor sau relatia de cuplu), dar si pentru profesionistii din educatie si sanatate, pentru psihologi, antreprenori, manageri, comunicatori, primari, si alte categorii profesionale care au puterea de a schimba comunitati de oameni.

In principiu, modelul de schimbare a comportamentelor propus de fratii Heath este simplu. El presupune urmatoarele trei etape: Directioneaza calaretul; Motiveaza elefantul; Traseaza drumul. Unde, calaretul este ratiunea, elefantul este latura noastra emotionala, iar drumul consta in crearea conditiilor pentru a se adopta mai usor schimbarea.

Vei vedea, astfel, cum se produc schimbari colosale in comunitati sarace grav afectate de malnutritie; in modul de lucru din spitale; in comportamentul unor copii-problema; in comportamentul unor parinti abuzivi cu copiii lor; in modul de diagnosticare si tratare a unei boli necrutatoare precum cancerul; in abandonarea unui obicei periculos precum consumul de droguri, sau a unuia la fel de periculos precum utilizarea in exces a telefonului mobil; in transformarea unor organizatii nerentabile in unele foarte profitabile sau in privinta rezultatelor obtinute la invatatura de catre niste copii aproape analfabeti, ca sa amintim doar o parte dintre ele.

In finalul cartii, cei doi autori au formulat cateva recomandari care iti vor prinde bine in cazul in care vei incerca un program de schimbare, dar te vei lovi de diferite dificultati pe parcurs. Tot aici vei gasi si cateva recomandari de lecturi suplimentare care te vor pregati mai bine pentru viitoarele schimbari.

Insa, indiferent daca te vei hotari sa te schimbi tu insuti sau pe altcineva, retine ca schimbarea urmeaza intotdeauna acelasi tipar:

„Atunci cand schimbarea reuseste sa se produca, ea are tendinta sa urmeze un tipar. Oamenii care fac schimbari au instructiuni clare, sunt puternic motivati si au un mediu care-i sustine. Cu alte cuvinte, atunci cand schimbarea reuseste, reuseste deoarece calaretul, elefantul si drumul s-au pus de acord si o sustin la unison.”

Respecta tiparul si celebreaza schimbarea! CLICK AICI PENTRU CARTE

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.