Acasă Medicina de top Homeopatie Homeopatia, a doua cea mai eficienta terapie complementara din lume

Homeopatia, a doua cea mai eficienta terapie complementara din lume

15
0

Una dintre cele mai moderne metode de tratament, medicina homeopata castiga tot mai mult teren pe plan mondial, gratie efectelor sale uimitoare si lipsei reactiilor adverse.

In Romania si peste tot in lume, aceasta forma de terapie este practicata cu succes de catre medici.

Mai mult decat atat, aceasta metoda de terapie complementara extrem de raspandita in foarte multe tari, este recunoscuta de OMS, fiind inclusa de Organizatia Mondiala a Sanatatii in Programul Strategic de Dezvoltare pentru anii 2014-2023.

Homeopatia, ca stiinta, se bazeaza pe principii bine definite, formulate de Hahnemann. Similia similibus curantur, principiul similaritatii, inseamna ca o substanta care produce un set de simptome când este administrata unui om sanatos, poate vindeca simptome asemanatoare la un bolnav daca este folosita in doze foarte mici. Mai precis, in doze infinitezimale. Remediile homeopate pot fi de origine minerala, vegetala, animala sau umana, preparate prin dilutii succesive, cu ajutorul unui procedeu special cunoscut sub numele de dinamizare.

Totodata, homeopatia se aplica doar individualizat pacientilor, pe baza diagnosticului si al altor simptome specific afectiunii respective.

Homeopatia, stiinta cu o vechime de peste 200 ani, trateaza pacientul din punct de vedere holistic, adica nu vizeaza doar afectiunile trupului, ci si problemele psiho-emotionale si mentale ale pacientului.

Aceasta medicina complementara are drept tinta repunerea in drept a vitalitatii pacientului prin stimularea mecanismelor de aparare ale organismului. Boala nu este privita ca un dusman, ci ca un dezechilibru aparut la un anumit nivel al organismului. Remediile homeopate restabilesc acest echilibru pierdut. Astfel, procesul de autovindecare a inceput. Mecanismul de actiune al homeopatiei este cel informational, la nivel de nanoparticule.

Medicamentele homeopatice si-au demonstrat deja eficacitatea, ele fiind lipsite de efecte secundare toxice. Studiile stiintifice au dovedit ca medicina homeopata este o terapie utila si intr-o serie de afectiuni in care medicina convenționala nu se poate aplica. Totodata, medicii care practica si homeopatia, pot aplica ambele terapii simultan, alopata si homeopata, sau doar una dintre acestea.

In Romania, studiul homeopatiei a inceput in anul 1981. Acad. prof. Dumitru Dobrescu este autorul primului tratat de Farmacologie Homeopata din lume (2007).

Homeopatia este practicata exclusiv de catre medicii specialisti cu atestat in homeopatie, acesta fiind obținut dupa absolvirea unui curs postuniversitar de 2 ani, organizat de Ministerul Sanatatii (prin Scoala Nationala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar). Din 2014, studiile sunt recunoscute oficial de Comitetul European de Homeopatie.

Multiplele cercetari realizate in ultimii zeci de ani au condus la numeoase baze de date privitoare la acest studii stiintifice, precum cele cele puse la dispozitie de organizatiile internationale de homeopatie, respectiv Comitetul European de Homeopatie (ECH) si Liga Medicorum Homeopathica Internationalis (LMHI), de Institutul de Cercetare in Homeopatie (HRI) etc.

Recent, dupa Franta, Elvetia este tara care a introdus oficial homeopatia ca terapie complementara subventionata de stat. Dupa 2007, cand Romania a aderat la UE, directivele europene au fost transpuse in legislatia europeana si au fost implementate masurile de autorizare, supraveghere si control privind medicamentele de uz uman, inclusiv cele homeopate.

In Romania, medicina homeopata este din ce in ce mai mai indragita iar tratamentele homeopate sunt recunoscute pe plan mondial ca fiind unele dintre cele mai sigure medicamente disponibile in prezent. CLICK AICI pentru a va achizitiona carti utile in domeniul homeopatiei!

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.