Acasă Medicina de top Nutritie - Dietetica Zahar? Gluten? Post terapeutic? Care sunt adevaratele surse de energie pentru organism

Zahar? Gluten? Post terapeutic? Care sunt adevaratele surse de energie pentru organism

15
0

Obisnuim sa observam ca, atunci cand ne suparam, ne simtim obositi si epuizati. Ori avem colonul inflamat. Sau, cel mai adesea, ne doare stomacul imediat. Si, de aici, diversele boli care pot aparea.

De fapt, avem nevoie de o alimentatie corecta si sanatoasa, care sa includa toti micronutrientii atat de importanti pentru sanatatea noastra.

Pe scurt, e necesar sa aflam ce spun numeroasele studii stiintifice serioase referitoare la adevaratele surse de energie pentru organism!

Ce putem face impotriva factorilor nocivi exteriori, precum stresul, mania, emotiile negative? Nu intamplator, sistemul digestiv este denumit de medici drept “cel de-al doilea creier” al organismului nostru.

De aceea, avem nevoie de un adevarat “ghid practic de post terapeutic”, de a cunoaste daca zaharul este sanatos ori este mai periculos decat cocaina si, nu in ultimul rand, adevarul despre gluten.

“Ghid practic de post terapeutic”

de Dr. med. Françoise Wilhelmi de Toledo

Vreti sa redescoperiti arta de a posti? Pentru a va activa capacitatile de autovindecare? Aceasta carte, extrem de bogata in informatii utile pentru sanatatea noastra, detine o abordare holistica stiintifica: aceea care ne arata ca organismul uman are capacitatea fiziologica de autoregenerare.

Dupa o perioada de 4-5 zile de post, celulele si structurile afectate ale corpului se inlocuiesc prin activarea celulelor stem din organe. Astfel, este infranata proliferarea celulelor tumorale, dar nu si a celor sanatoase, perspectivele asocierii postului cu anumite tratamente medicale fiind foarte promitatoare.

Postul poate fi practicat, in mod preventiv sau terapeutic, de catre persoanele afectate de oboseala cronica, depresie, obezitate, de hi­pertensivi, diabetici, de catre cei care sufera de diverse dependente, de boli inflamatorii (artite, neurodermite, migrene, colite, alergii), cu rezultate uneori foarte bune. Beneficiile se reflecta, de asemenea, in plan psihologic si spiritual, practicantul postului capatand o buna dispozitie durabila si constiinta momentului prezent.
Cum ne ajuta cartea?
Ghidul de fata te va ajuta, pas cu pas, inainte, in timpul si la sfarsitul postului, sa aplici metoda Buchinger, folosita de aproape 100 de ani in clinici din Europa. Pentru a evita orice risc, iti propune retete pen­tru fiecare etapa, te invata ce precautii sa iti iei si, mai ales, cum sa revii, progresiv, la o alimentatie normala.

O lucrare inedita, in care se impletesc cu succes dimensiunile medicale si spiritual, o carte obligatorie in biblioteca oricarei persoane preocupate de a avea o sanatate optima! CLICK AICI PENTRU CARTE

“Zaharul, mai periculos decat cocaina?”

de Danièle Gerkens

Marturii, anchete si sfaturi practice

pentru o alimentatie mai sanatoasa

Renuntand la zahar, te poti VINDECA!

Danièle Gerkens, jurnalista franceza la revista Elle, a renuntat la zahar timp de un an. Consecinta a fost ca a scapat de alergii, sinuzita, riduri, balonare, celulita si sase kilograme. Fara niciun tratament!

Totul a inceput atunci cand autoarea a publicat un articol in editia franceza a revistei Elle despre pericolele consumului de zahar, articol bazat pe descoperirile cercetatorilor de la Universitatea din Bordeaux, care demonstrasera ca zaharul creeaza o dependenta de doua ori mai puternica decat cocaina.

Reactiile virulente ale reprezentantilor industriei agroalimentare au determinat-o sa studieze indeaproape problema consumului de zahar, a consecintelor absorbtiei sale de catre organismul uman si a dependentei pe care o creeaza, a folosirii lui in toate produsele alimentare industriale, a dezinformarii masive a publicului si a manipularii studiilor de catre lobby-urile din bransa. Nu sunt lasati deoparte nici inlocuitorii chimici, cu precadere aspartamul.

Cum ne ajuta cartea?
Luna de luna, cartea descrie reactiile sale la regimul fara zahar, de la dificultatile inceputului pana la beneficiile care se resimt rapid:
– dupa 3 saptamani: diminuarea oboselii si cresterea energiei;
– dupa 5-6 saptamani: un ten mai luminos, o piele mai sanatoasa, riduri estompate si o digestie mult mai buna;
– dupa 3-4 luni: pierdere in greutate fara niciun efort, cu precadere in zona abdominala, unde depozitele de grasime sunt cele mai periculoase pentru sistemul cardiovascular;
– dupa 6 luni: disparitia aproape totala a afectiunilor inflamatorii acutizate – sinuzita sau alergie la polen.

O carte bogat documentata: studii stiintifice, interviuri cu psihologi si cu cei mai buni medici specialisti din Franta, cursuri de nutritie, decriptarea marketingului industriei agroalimentare, informatii-soc despre vasalitatea Organizatiei Mondiale a Sanatatii, totul presarat cu trairile autoarei si cu sfaturi practice care ne arata ca si noi ne putem vindeca la fel de usor. VEZI AICI CARTEA

“Glutenul” de Julien Venesson

Cum ne intoxica graul cultivat in prezent

O ancheta jurnalistica ce sintetizeaza numeroase studii stiintifice serioase referitoare la gluten, realizate de specialisti in imunologie, toxicologie si alergologie si din care aflam cum consumul de grau supus modificarilor genetice a condus la o adevarata explozie de cazuri de intoleranta la gluten sau de boli autoimune!

Autoritatile sanitare publice, nutritionistii si producatorii de alimente incurajeaza in mod curent consumul de cereale, sustinand ca este benefic pentru sanatate. Ancheta realizata in cartea de fata ne arata insa contrariul: daca eliminam graul din alimentatie, am putea fi mult mai sanatosi.

Cum ne ajuta cartea?
Pentru cresterea randamentului recoltelor, agronomii au modificat foarte mult graul din punct de vedere genetic, dand astfel nastere unor varietati monstruoase ale plantei. Urmarea? Graul cultivat in prezent este mult mai bogat in gluten decat in vremurile stravechi, devenind asadar toxic.
O persoana din trei are – fara sa stie – o sensibilitate la aceasta proteina. Niciodata medicii nu si-ar fi imaginat ca graul este responsabil pentru oboseala cronica, pentru probleme de digestie, pentru durerile de cap, artroza, vertij, neuropatii sau dureri musculare. Mai mult, in randul persoanelor cu o predispozitie genetica, glutenul poate declansa boli autoimune: boala celiaca, boala Crohn, scleroza in placi, diabet de tip I, poliartrita reumatoida…
Daca medicina nu reuseste sa va vindece problemele de sanatate, atunci poate ca ar fi mai bine sa va intrebati ce anume mancati… Si, mai sigur, sa va cumparati aceasta carte uimitoare! CLICK AICI

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.