Acasă Medicina de top Nutritie - Dietetica Alimentatie sanatoasa si echilibrata. Avantajele consumului de rosii

Alimentatie sanatoasa si echilibrata. Avantajele consumului de rosii

14
0

Mai precis, cele procesate din ingrediente proaspete, SORTATE MANUAL, fara E-uri, fara conservanti, fara gluten, ceea ce inseamna ca ne ofera garantia hranei sanatoase si vitale organismului nostru.

Rosiile, fructe nutritive utilizate frecvent ca legume, sunt un cadou minunat pe care il primim din partea naturii. Cotate de gospodine pe locul al 2-lea, dupa cartofi, intre legumele cel mai des utilizate in bucatarie, rosiile sunt sanatoase si detin o multime de calitati nutritionale si proprietati terapeutice.

De aici, si popularitatea lor culinara, care s-a raspandit pe intreaga planeta.

Renumite pentru calitatile lor puternic antioxidant, rosiile reprezinta si un autentic izvor de minerale si vitamine. Adica: vitamina A (importanta pentru ochi si pentru procesele endocrine), complexul B (B1, B2, B5, B6 – protectoare ale sistemului nervos, ale sistemului osos, ale metabolismului), vitamina C (necesara sistemului cardiovascular, sistemului nervos si endocrin), vitamina E (vitamina tineretii si a fertilitatii) si vitamina K (importanta pentru sinteza anumitor elemente figurate ale sangelui). Totodata, rosiile contin cantitati insemnate de potasiu, fosfor, fier, calciu, magneziu si seleniu, precum si acizi organici, acestia din urma avand un rol important pentru sistemul digestiv. De asemenea, licopenul din rosii, un antioxidant din clasa flavonoidelor, cu un efect antioxidant mai puternic decat celebra vitamina C, protejeaza eficient organismul de cancer, de bolile cardiovasculare, de procesele degenerative, de tulburarile de metabolism, de diferitele intoxicatii (inclusiv cu tutun).

Vreti sa slabiti sanatos? Rosiile sunt aliatul dvs cel mai potrivit! Pentru ca sunt una dintre legumele cu cel mai scazut nivel de calorii, ele continand numai 18 calorii la 100 g. Medicii vi le recomanda calduros si in curele de scadere a colesterolului.

Studiile au dovedit ca rosiile sunt deosebit de eficiente in prevenirea numitor afectiuni, deoarece ele contin si licopen, zeaxantina, beta si alfa- carotenoizi si xanthins – flavonoizi antioxidanti ce ajuta la mentinerea vederii, mentinerea sanatatii membranelor mucoaselor si a pielii, si a sanatatii oaselor.

Deosebit de populare cu precadere in regiunile mediteraneene, rosiile sunt un deliciu culinar daca sunt consumate sub forma de suc de rosii, bulion de rosii, sos de rosii (pentru paste) si bulion de gogosari. Nutritionistii ne recomanda sucul de rosii, consumat proaspat, astfel: un pahar (200 ml) inainte de masa sau in timpul mesei, in functie de afectiunea pe care vrem s-o tratam. Bulionul de rosii, sucul conservat adica, ca si sucul de rosii, are capacitati antireumatice si intareste oasele.

Toate cele 4 sortimente sunt ideale intr-o gama variata de feluri de mancare. Astfel, datorita gustului dulce-acrisor, rosiile pot fi combinate aproape cu orice si pot fi folosite in: ciorbe, tocanite, salate, ghiveciuri, paste, grill, pentru ca nu-si pierd calitatile nutritionale. Mai mult, dau un gust deosebit mancarii, mai ales daca sunt obtinute din legume proaspete achizitionate de la producatorii romani si procesate manual. Adica produse curate si concentrate si contin echilibrat rosii, gogosar, usturoi, busuioc, sare si piper.

Studiile efectuate pe consumatorii de rosii au scos la iveala beneficiile acestora asupra organismului uman, rezultatele fiind uimitoare. Rosiile, prin continutul lor, au reusit sa ridice cu succes imunitatea organismului uman si sa vindece boli considerate adesea incurabile.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.